Смарт–контракт - певні алгоритми, які зберігаються на блокчейні і дають можливість учасниками угод, без посередників обмінюватися криптовалютою. Смарт –контракт, це звичайний договір, інтерпретований під комп'ютерний.
Смарт-контракти виконує віртуальна машина (Virtual Machine або VM), обчислюючи потужність блокчейна, тобто смарт-контракти виконують всі вузли мережі, але тільки найшвидший записує результат в блок.
Предметом смарт-контракту є будь-які товари або послуги, які передаються в обмін на грошові кошти.
Смарт- контракт функціонує на основі програмного коду, завдяки чому не можна буде  змінити умови договору, на відміну від звичайного договору, який ґрунтується на нормах права.
Ще однією відмінністю від звичайного контракту є автоматизована система виконання умов договору, а також застосування покарань, у випадку настання певних умов.
Найчастіше смарт-контракти застосовують для покупки або продажу криптовалюти. Але при  синхронізації таких платформ, з програмами, які використовують в побуті, та масовішому використанні технології блокчейн, смарт-контракт можна використовувати для ідентифікації особистості, операцій з цінними паперами, передачі прав власності,і цей перелік не є вичерпним.

За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.