Всесвітня організація інтелектуальної власності повідомляє про те, що Китай приєднається до Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків та до Марракеського договору. Генеральний директор ВОІВ Дарен Танг отримав відповідні документи під час свого візиту до Китаю, де він з іншими керівниками міжнародних організацій взяв участь у церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні.
Гаазька система дозволяє реєструвати промислові зразки у низці країн за спрощеною процедурою.
У свою чергу Марракеський договір спрощує виробництво та міжнародну передачу книг, адаптованих для незрячих та осіб з порушеннями зору, для кращого сприйняття друкованої продукції. Цей договір відносно новий, набув чинності 30 вересня 2016 р., проте вже налічує 84 сторони, де Китай буде 85.
Приєднання Китаю до цих двох договорів набуде чинності 5 травня 2022 р., що стане найважливішою подією, як для громадян Китаю, так і для інших резидентів країн-учасниць договорів.
Приєднання до Марракеської угоди означає, що понад 17 млн сліпих і слабозорих у Китаї тепер матимуть кращий доступ до творів, захищених авторським правом. Це також спростить транскордонні переміщення китайської мови у форматах, доступних для членів цієї спільноти в інших частинах світу.
Як зазначають у ВОІВ, приєднання Китаю до цих двох угод є важливою подією для глобальної екосистеми інтелектуальної власності.
#yaremchukandpartners #news #copyright #Китай #інтелектуальнавласність #авторськеправо #АленаЯремчук #ВОІВ #марракеськаугода #гаазькасистема #міжнароднареєстрація