Samsung стала визнаною порушницею товарних знаків в групі компаній Swatch, до якої входять такі відомі бренди, як SwatchTissotMidoHamiltonLonginesOmegaBreguetBlancpainGlashütteOriginal та JaquetDroz.

Заявники стверджують, що порушенням стало поширення в магазині додатків SamsungGalaxy "скінів" для циферблатів. Ці "шпалери" були відтвореннями точними копіями циферблатів існуючих годинників та включали товарні знаки вказаних брендів.

Будь-яка стороння програма,  завантажена в магазин SamsungGalaxy, обов'язково проходить технічну та контентнуперевірку. З початку 2016 року ці перевірки здійснювалися в'єтнамським технічним колективом, який складався з 14 членів. Спеціалісти цієї команди, за визнанням самої Samsung, не володіли досить глибокими знаннями англійської мови та не були експертами у галузі люксових годинників. З 2019 року компанія додала процедуру автоматичної перевірки, яка аналізує назви додатків та їхні метатеги, порівнюючи їх із доступною базою товарних знаків, що налічує близько 4000 брендів, включаючи ті з групи Swatch.

Суд визнав, що компанія Samsung вигравала від незаконної діяльності розробників, просуваючи свій розумний годинник як ідентичний реальному годиннику. Вона акцентувала увагу на різноманітних циферблатах, які робили її продукти більш привабливими, і сприяла створенню додатків розробниками. Суд прийшов до висновку, що звичайний споживач сприймав такі послуги як Samsung.

Крім того, Samsung не лише організовувала розповсюдження додатків, але також приймала скарги від клієнтів, забезпечувала підтримку та здобувала прибуток від покупок.

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.