Мабуть, багато з вас вже чули про  розумні кільця OuraRingмінімалістичні кільця, наповнені сучасними датчиками для моніторингу сну, активності, здоров'я серця та загального самопочуття.

Так от, виробник таких кілець - компанія Oura подала позов проти індійського конкурента Ultrahuman.

Oura, що була заснована в 2013 році та нараховує понад мільйон користувачів, отримала визнання у 2020 році, коли її технологію визнано найкращою інновацією за версією журналу TIME. Кільця Oura використовуються професійними спортсменами з NBA та UFC для вимірювання показників тіла. Крім того, компанія має два патенти в США.

У компанії Ultrahuman, заснованій у 2019 році, спочатку був представлений додаток із тренуваннями та медитаціями. У 2021 році вони випустили кільце, яке схоже на те, яке пропонує OuraТут слід зауважити, що один із інвесторів Ultrahuman мав доступ до конфіденційної інформації з грудня 2021 року, і крім того, Ultrahuman активно наймала співробітників, які раніше працювали в компанії Oura.

Ouraвважає, що у кільці Ultrahuman розташовані ті ж самі сенсори та батарея, а також використовується той же матеріал - титан, що і в кільці Oura,  навіть якщо допустити, що використання цих сенсорів та матеріалів стало індустріальним стандартом у носибельнихгаджетахOuraвказує на те, що копіювання контенту соцмереж та інтерфейсу програми є спеціальною і не випадковою дією.

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та Партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.