Житель Лос-Анджелеса створив серію з семи книг, яка називається "TheWaroftheRings". Одна з цих книг має назву "TheFellowshipoftheKing" і була зареєстрована в CopyrightOffice США у 2017 році.

У тому ж 2017 році автор надіслав свій рукопис спадкоємцю Толкіна, розповівши про своє захоплення "Володарем Перснів" і попросивши рецензію на свою книгу. Історія продовжилась у 2019 році, коли представники автора звернулися до спадкоємців Толкіна та компаній, що володіють правами на інтелектуальну власність професора. Автор навіть доставив друкований рукопис особисто до місця проживання спадкоємця Толкіна. Однак, ніхто не виявив бажання співпрацювати з автором.

Приблизно в той самий період TheTolkienEstate та Amazonрозпочали роботу над серіалом "TheLordoftheRingsTheRingsofPower", який розповідає про події, що відбулися задовго до "Хоббіта" та "Володаря кілець". 

За словами автора, у серіалі були використані персонажі, діалоги та описи, які він створив у своєму творі. За його думкою, Amazon та TheTolkienEstate використали його книгу як основу для свого серіалу без належного дозволу: вони мали доступ до книги, знали про її існування та бажання автора співпрацювати.

У своєму позові автор просить суд стягнути збитки з порушників (не менше 250 000 000 доларів США, що є сумою угоди між TheTolkienEstate та Amazon), а також заборонити реєстрацію окремих епізодів серіалу в Copyright Office США (або передати права автору).

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.