Отже,  корпоративний договір, відповідно до законодавства України - це безвідплатний письмовий договір, за яким учасники товариства зобов'язуються реалізовувати свої права та повноваження певним чином або утримуватися від їх реалізації.

На відміну від статуту ТОВ, що є публічним документом, зміст корпоративного договору не підлягає розкриттю і є конфіденційним, якщо інше не встановлено законом або договором, але положення, пов'язані з управлінням ТОВ в корпоративному договорі не можуть суперечити положенням законодавства чи статута ТОВ, адже корпоративний договір визначає не самі права та повноваження, а лише порядок їх реалізації.

Щодо форми договору то,  Законом передбачено, що корпоративний договір укладається у простій письмовій формі. Будь-яких додаткових вимог щодо його форми немає.

А за порушення норм договору, може бути передбачена відповідальність у вигляді штрафу або пені за прострочення виконання зобов’язання.

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.