Сьогодні, усі платформи та соціальні мережі в інтернеті зобов’язанні встановити фільтри, щоб не допускати в принципі публікацію контенту, захищеного авторськими правами.( Стаття 17 рішення ЄС від 2017 р.)
 
Всі правовласники мають однакові виняткові права, будь то незалежні музиканти і відеоблогери або великі звукозаписні компанії і кіностудії, і тільки власник контенту може дозволити копіювати, поширювати, публічно виконувати чи показувати його роботи, а також створювати твори за їх мотивами (наприклад, сиквели, переклади, спін-оффи і адаптації).
 
На сьогоднішній день у самої платформи існує спеціальна система, яка може автоматично встановлювати наявність або відсутність авторського права на будь-який опублікований відеоролик. Дана процедура здійснюється відразу під час публікації, ваш матеріал проходить перевірку і видає результат, згідно з яким ви можете побачити, чи присутні у вашому творі чужі напрацювання.
 
Отримавши повідомлення про порушення авторських прав, вимаєте діяти відповідно до законодавства — видалити  ці матеріали.
 
YouTube не виступає посередником у суперечках про авторські права. Авторське право регламентується законом.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.