Ліцензійним договором одна сторона (ліцензіар) надає іншій стороні (ліцензіату) дозвіл на право використання об'єкта інтелектуальної власності (ліцензію) на визначених договором і законом умовах.

Істотними умовами ліцензійного договору на право використання об’єкта права інтелектуальної власності є: вид ліцензії (виключна, невиключна), сфера використання об’єкта права інтелектуальної власності , розмір, порядок і терміни виплати плати за використання об’єкта права інтелектуальної власності.

На підставі укладеного ліцензійного договору виникає роялті.

Згідно з ліцензійним договором:

Виключна ліцензія: видається лише одному користувачеві, крім можливості одержати такий дозвіл іншим особам, а також обмежує можливість використання твору самим ліцензіаром (власником) у сферах, передбачених у договорі.

Одинична ліцензія: видається одному користувачеві та виключає видачу ліцензії іншим особам, але не виключає можливості використання ліцензіаром свого об'єкта у сфері дії ліцензії.

Невиключна ліцензія: дає можливість як використовувати об'єкт самому автору, так і видавати ліцензії іншим особам.

 З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.