Наш час – це час розвитку інтелектуальної власності та законодавства в цій сфері, і саме зараз спостерігається величезна кількість порушень з використання  продуктів інтелектуальної власності. Але людство не стоїть на місці і постійно вдосконалює цю сферу новими технологіями, які дозволять нам захистити свою інтелектуальну власність.

 

Саме для захисту  правовласниками авторських прав на YouТube, а саме для пошуку  копії свого контенту на YouTube та керування ними в 2007 році  була створена система Content ID.

 

Вона запобігає незаконним завантаженням відео, а також за її допомогою власники контенту отримують дохід від використання своїх аудіо та відео іншими людьми.

 

Суть системи полягає в наступному:

1. Правовласник надає аудіо-або відеофайл своєї роботи. 

2. Content ID створює цифровий "відбиток" цього файлу.

3. Відбитки  потрапляють до бази даних. 

4. Коли на YouTube завантажуються нові відео, Content ID сканує їх і виявляє збіги з відбитками. При цьому розпізнаються не лише відео та аудіо, а й кавер-версії на музичні композиції.

 

При виявленні збігу система заявляє права на контент від імені його власника та автоматично застосовує обрані ним політики:

 

• Заблокувати відео.

• Отримувати прибуток від переглядів (у деяких випадках монетизувати ролик можуть правовласник, і користувач, що завантажив його).

• Аналізувати статистику. (вивчати, у яких країнах контент користується популярністю).

 Якщо виникли питання ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та   партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.