В умовах війни на території України, багато українців переїхали закордон, дехто на деякий час, а дехто й на зовсім. Саме тому актуальним питанням на даний час є реєстрація авторського права закордоном. Давайте детальніше дізнаємося про реєстрацію авторського права в США.

Під час реєстрації заявка перевіряється на відповідність встановленим вимогам і приналежність твору до об’єктів, які охороняються авторським правом. Наприклад, не можуть бути зареєстровані слова і короткі фрази у вигляді слоганів, імен, назв, відомі символи або звичайний список інгредієнтів, оскільки творча складова у таких роботах виражена недостатньо.

Процедура реєстрації авторського права в США містить такі етапи:

1. Оформлення, подання Заявки і оплата державного збору за реєстрацію авторського права. Також на цьому етапі разом із Заявкою до Відомства направляється копія твору. 

2.  Розгляд заявки Відомством, прийняття рішення про реєстрацію чи відмову в реєстрації твору, та видача Свідоцтва про реєстрацію.

При подачі електронної заявки на реєстрацію авторського права така заявка розглядається від 3 до 16 місяців, у середньому 7 місяців.

 Якщо виникли питання ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.