Сьогодні, при веденні бізнесу, керівники компаній,  і не тільки стикаються з таким поняттям як аутсорсинг, тому слід розібратися, що ж значить це поняття.

Отже, передача організацією певних видів або функцій своєї діяльності іншій компанії, що діє в потрібній області, на підставі договору, і є аутсорсингом.

Аутсорсинг дозволяє вирішити проблеми із залученням, навчанням і утриманням кваліфікованого персоналу, а також з безперервністю бізнес-процесів: заміна персоналу на час відпустки, хвороби, навчання забезпечується постачальником послуг.

Основною перевагою аутсорсингу є залучення чужого досвіду та знань, при вирішенні певних питань.

«Угода, згідно з якою замовник доручає підряднику виконати певні завдання, зокрема, частину виробничого процесу або повний виробничий процес, надання послуг щодо підбору персоналу, допоміжні функції» - таке значення аутсортингу надає законодавство, а саме 4 розділ Національного класифікатору України "Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010".

Окрім цього, існує два види аутсорсингу:

• Виробничий аутсорсинг

• Аутсорсинг бізнес-процесів

Перший, передбачає передачу частини виробничих процесів або всього циклу виробництва сторонній компанії.

Другий включає передачу сторонній організації окремих бізнес-процесів, які не є для компанії основними, бізнес-утворюючими.

Виходячи з визначення аутсорсингу, можна сказати, що для сучасного бізнесу він є важливою складовою його функціонування, і набагато полегшує його ведення.

 За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.