Відповідно до особливостей воєнного часу Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку обчислення середньої заробітної плати.
Ці зміни дозволяють підприємствам, які припинили свою роботу через бойові дії, правильно розраховувати середню заробітну плату.
Внаслідок змін були внесені такі поправки:
з розрахункового періоду, під час якого обчислюється середня зарплата, виключається час, в який були відсутні дані про нараховану заробітну плату працівникові внаслідок бойових дій;
якщо працівник частково відпрацював період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, працівником, то при обчисленні середньої заробітної плати враховується фактично нарахована сума такої премії.
Також, ці зміни дозволяють здійснювати працівникам належні виплати серед яких: компенсація за невикористану відпустку, оплата відряджень, середня заробітна плата, отримана за час військової служби, компенсація за вимушений прогул тощо.

За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Группу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.