Дональда Гловера звинувачували у незаконному використанні відрізків з пісні Made in America. У своєму позові Kid Wess заявляв, що в This Is America використовувалася лірика, приспіви та і в цілому зміст однаковий з Made in America.
 
У своєму заперечення представники Гловера та музичних агенцій, які були залучені до справи як співвідповідачі, стверджували, що у Гловера  демо-версії пісні 2015 року, а це  доводить, що твір було створено незалежно. 
 
А ще було порушено процесуальне питання: у Kid Wess у Copyright Office зареєстровано право на звукозапис, а не на весь музичний твір.
 
Суд прийняв цей аргумент і зазначив, що авторська охорона музичних творів може поширюватися:
- на музичну композицію, яка зазвичай складається з двох окремих елементів – музики та текстів; 
-  на виконання музичного твору, як правило, у формі фонограми.
 
Але навіть якби авторське право на музичний твір було зареєстровано, суд визнав, що нібито запозичені з твору "Made in America" елементи не є оригінальними, тобто не підлягають охороні та й у принципі не схожі. І навіть зміст твору - суд визнав ідеєю, яка не охороняється авторським правом.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.