Якщо ви пам'ятаєте, ми писали про цю справу, а саме про те, що компанія Jack Daniel's Property, відома за однойменним брендом віскі, подала позов до виробника іграшок для собак VIP Products LLC. Причиною стала  іграшка, яка пародіює знамениту пляшку з алкоголем.
 
І от, нарешті, відбувся суд.
 
Адвокати VIP Products заявили, що керівництво Jack Daniel's "не вміє жартувати", і тому "розв'язала війну через пародії, наповнену каламбурами". Варто зазначити, що компанія вже майже два десятки років випускає іграшки для тварин, що імітують різні бренди лікерів, пива, вина та газування, на зразок Mountain Dew та Heineken.
 
У свою чергу, адвокати Jack Daniel's заявили, що їхні опоненти просто хочуть нажитися на популярності знаменитого бренду, та зауважили, що  "жарт" VIP, мотивований прибутком, вводить споживачів в оману, користуючись репутацією Jack Daniel's.
Окрім цього, Ліза Блатт намагаючись захистити позицію свого клієнта, про те, що споживачі помиляються при паразитичному  використанні товарного знака, звертаючись до суду, звернула увагу, що їхній рівень знань та професійна деформація не дозволяє робити однозначного висновку про подібність чи пародійність.
 
Як буде далі - невідомо, але обидві сторони впевнені в тому, що вердикт Верховного суду стане прецедентом і відчинить (чи зачинить) двері для інших подібних позовів щодо пародій на чужі товарні знаки.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.