Компанія FacetoFace Biometrics подала позов до Apple, стверджуючи, що Apple порушує їх патент - надсилання та отримання повідомлень з використанням динамічних смайликів, а саме , створення та відправлення «Memoji», який дозволяє користувачам відправляти смайлик, що імітує вираз обличчя та голос користувача. 
Винахід дозволяє пристрою автоматично генерувати динамічний смайлик, який імітує стан обличчя людини та  через пристрій направляти повідомлення з таким динамічним смайликом згенерованим на інший пристрій. Це дозволяє користувачеві, який отримує повідомлення, зрозуміти емоційний контекст, щоб уникнути проблем комунікації, коли контекст та емоції не зрозумілі їх звичайних смайликів
 
Applе вважає, що патент не є патентоспроможним, так як патент описує суто функціональні, орієнтовані на результат кроки по генерації, обробці та передачі інформації з використанням добре відомих, звичайних пристроїв та додатків для обміну повідомленнями та позбавлені будь-яких інструкцій або алгоритмів для виконання цих кроків, які раніше не були відомі.
 
І суд задовольнив заперечення Apple визнавши, що у формулі винаходу йдеться про виконання кроків щодо створення динамічного смайлика у звичайному та очікуваному для користувача порядку, отже рішення не є патентоспроможним, тому порушення немає.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.