Японські вчені скористалися моделлю стабільної дифузії для того, щоб відновити зображення, яке бачила людина, виходячи з його мозкової активності, отриманої за результатами функціональної магнітно-резонансної томографії.
 
Реконструкція візуального досвіду на основі активності людського мозку пропонує унікальний спосіб зрозуміти, як мозок представляє світ, і інтерпретувати зв’язок між моделями комп’ютерного зору та нашою зоровою системою. Хоча глибокі генеративні моделі нещодавно використовувалися для цього завдання, реконструкція реалістичних зображень з високою семантичною точністю все ще є складною проблемою.
 
Такі дослідження можуть відкрити нові докази, які використовуються у спорах щодо порушення прав на результати інтелектуальної діяльності.
 
Однак експеримент вимагає навчання нових генеративних моделей за даними МРТ або налаштування моделей на мозкові стимули.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.