Мабуть, для вас вже не дивно, що проти таких відомих компаній подаються позови, проте, цей відрізняється, адже його подало Міністерство юстиції США  та  ще вісім штатів.
 
Позивачі звинувачіують GOOGLE LLC в  незаконному зловживанні своїм домінуючим становищем на ринку цифрової реклами. А якщо точніше, то вони просять визнати:
1. Що Google діяв незаконно, щоб монополізувати ринок рекламних серверів для рекламорозповсюджувачів у Сполучених Штатах.
 
2. Що  Google діяв незаконно, щоб монополізувати ринок рекламних мереж для рекламодавців у США.
 
3. Що Google діяв незаконно, зв'язавши AdX та DFP.
AdX – Google Ad Exchange – це сервіс (рекламна біржа), який дозволяє рекламодавцям розміщувати свої оголошення у пошуковій видачі Google та на сайтах-партнерах.
Рекламодавець не може отримати доступ до AdX Google без реєстрації на платформі сервераоголошень – Google Ad Manager .
 
Тобто Google встановив ексклюзивний зв'язок між Google Ads та DFP через біржу оголошень AdX. Якщо власники сайтів хотіли отримати доступ до рекламних оголошень Google Ads, вони використовували рекламний сервер Google для видавців (DFP) та Ad Exchange (AdX), а не еквівалентні інструменти, які пропонують конкуренти Google. По суті Google виступає як покупець і продавець цифрової реклами.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.