Комерційна таємниця - це  це інформація, яка є секретною тому що,  вона  є невідомою та не є легкодоступною для осіб, які звичайно мають справу з видом інформації, до якого вона належить, у зв'язку з цим має комерційну цінність.
 
До ознак комерційної таємниці можа віднести:
 
1) інформація має комерційну цінність; 
2) інформація, що становить комерційну таємницю, не відома іншим особам та відсутній вільний доступ до неї на законних підставах;
3) вжито заходів для охорони конфіденційності інформації.
 
Комерційна таємниця є обєктом інтелектуальної власності, при цьому має деякі особливості:
 
1. Відрізняється найбільшою універсальністю, оскільки комерційною таємницею можуть бути відомості технічного, організаційного, комерційного, виробничого та іншого характеру, за винятком тих, які відповідно до закону не можуть бути віднесені до комерційної таємниці.
2. Для виникнення прав на комерційну таємницю не вимагається виконання будь-яких формальностей, офіційного визнання її охороноздатності та державної реєстрації.
3. В її основі лежить фактична монополія певної особи на деякі знання, тому строк чинності права інтелектуальної власності на комерційну таємницю чітко не визначений і обмежується строком існування сукупності зазначених ознак комерційної таємниці.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та Партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.