Так, запах також може бути зареєстрований як торгова марка. 
 
Нюховий знак - це позначення, яке представляє собою запах, здатний відрізнити товар або послугу одного виробника від аналогічних товарів або послуг інших виробників.
 
Наприклад, канцелярський папір з ароматом троянди,
пряжа із запахом, що нагадує аромат польових квітів, або запах лаванди для  тканини, з якої вироблена постільна білизна. При цьому цей запах має бути постійним (не змінюватись з часом) протягом всього періоду дії реєстрації такого знака.
 
В українському законодавстві процедура реєстрації таких торговельних марок не прописана, проте, і не заборонена.
 
Нюховий знак представляються письмовим описом аромату чи смаку, що дозволяє його чітко і однозначно ідентифікувати та вирізнити з-поміж інших ароматів та смаків. Додатково може бути надано зразок аромату або хімічну формулу його складників. При цьому, письмовий опис для зазначених видів знаків є основоположним, оскільки запах може зникнути, а хімічна формула не буде зрозумілою для широкої публіки.
Нюхові  знаки реєструються за умови наявності притаманної їм або набутої ними в процесі використання розрізняльної здатності. При цьому запах не повинен бути обумовлений функціональними властивостями товару (тобто не властивий товару через його природу, а штучно доданий заявником) .
Не мають розрізняльної здатності в якості знака для товарів і послуг такі аромати: 
природний запах продукту, включаючи аромамасла; 
маскувальні запахи, які мають функціональну мету; 
функціональні та звичайні для певної галузі торгівлі запахи, які використовується для того, щоб зробити  продукт більш приємним або привабливим.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.