Окрім, вже всім видомих зображувальних, словесних та комбінованих торговельних марок, існують ще деякі нетрадиційні види. До таких відносяться об’ємні, звукові, нюхові, голографічні, рухові, позиційні, смакові, музичні та деякі інші.
 
Цього разу розглянемо звукову торговельну марку.
 
Звуковим визнається позначення, яке являє собою різні звуки. Взагалі можна вирізнити дві типові категорії звукових знаків: у вигляді музичного твору або його фрагменту та інші звуки, наприклад, крик тварини, звук двигуна автомобіля, тощо. Таке зазначено в  Методичних рекомендаціях з окремих питань проведення експертизи заявки на знак для товарів і послуг, затверджених наказом ДП «Український інститут промислової власності» 
 
Придатними для набуття правової охорони в Україні є лише такі
звукові знаки, які можна перекласти на музичні ноти, зокрема у вигляді акорду, музичного твору чи його фрагменту.
 
Звукові торговельні марки найчастіше зустрічаються у медіа індустрії та використовуються в якості заставок теле- або радіо-передач, що надає їм розпізнавальний характер і впізнаваність серед глядачів/слухачів.
 
Така позначення з є одним із видів ТМ, тому реєстрація звукової торговельної марки відбувається з застосовуванням загальних норм та вимог.
 
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.