Компанія Pokémon Company International подала позов до суду  проти австралійської Pokémon Pty Ltd з вимогою про заборону використовувати слова "Pokemon", "Pokémon", "PokeWorld" або будь-яке інше слово, яке вводить в оману, оманливе та/або подібне до ступеня змішування з товарними знаками.
 
Pokémon Pty Ltd представила свою мобільну гру PokéWorld. У ній гравцям потрібно доглядати свого покемона, битися і заробляти валюту $POKESHARD, засновану на Etherium. У PokéWorld також є колекційні картки та інші предмети, які є NFT.
 
Австралійська Pokémon Pty Ltd ніяк не пов'язана з  Pokémon Company International корпорацією, якій належать права на франшизу. Незважаючи на це, розробники PokéWorld вказали на своєму сайті та в інших матеріалах, що вони створили гру саме за підтримки правовласника.
 
Спочатку компанія спробувала зв'язатися із Сяоянем Лю, творцем PokéWorld, але не змогла цього зробити. Після  Pokémon Company подала позов проти розробника NFT-гри до Федерального суду Австралії, але відповідач не з'явився на засідання у зазначений термін. У зв'язку з цим суд зобов'язав його негайно припинити стверджувати, що його гра хоч якось пов'язана із власником франшизи, а також припинити використовувати образи покемонів, захищені авторським правом.
 
З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.