В Японії подружжя 20-річних чоловіка та жінки відредаговувало повнометражні фільми, скорочуючи їх до 10 хвилин – так, щоби ці «короткі фільми» передавали тільки основну ліню сюжету та без дозволу виробників завантажували їх на ютуб.

Протягом 2020 року пара відредагувала в такий спосіб та опублікувала 54 фільми, зокрема «Шин Ґодзілла»,  «Від’їзди» «Холодна риба», які переглянули більше 10 мільйонів разів.

Кінокомпанії Toho Co., Shochiku Co. і Toei Co. визначили збитки, виходячи з ціни, яку глядачам довелося б заплатити за онлайн-перегляд офіційних версій фільмів, і вирішили, що грошова вартість становить 200 єн за перегляд. Загальна сума за їхньою оцінкою становила близько 2 мільярдів єн, але вони претендували лише на частину.

Як повідомляє KyodoNews, окружний суд Токіо зобов’язав подружжя виплатити 500 мільйонів єн (3,6 мільйонів доларів) відшкодування збитків 13 кінокомпаніям за порушення авторського права, а заробило на цьому бізнес - подружжя, щонайменше 7 мільйонів єн доходу від реклами.