Компанія, що належить бренду Jack Daniel's - Brown-Forman подала апеляцію до Верховного суду США, щоб оскаржити рішення попередньої інстанції про те, що іграшка для собак Bad Spaniels не порушує авторських прав компанії.

У 2014 році Brown-Forman - компанія, що належить бренду Jack Daniel's надіслала компанії VIP Products, яка виробляла іграшки для собак Bad Spaniels , що за дизайном нагадували класичну пляшку Jack Daniel's з білими написами на чорній етикетці,  лист-попередження про порушення прав інтелектуальної власності та вимагала припинити подальше виробництво та розповсюдження іграшки. У відповідь виробник іграшок звернувся до суду з вимогою встановлення юридичного факту того, що іграшка не порушує права на торгову марку виробника віскі.

Апеляційний суд дев'ятого округу США ухвалив, що іграшки є виразним витвором мистецтва з гумористичним підтекстом і мають право на захист Першою поправкою Конституції.

Компанію Brown-Forman зівсно, не задовольнило таке рішення суду, вона подала апеляцію, та зазначила: «оскільки апеляційний суд, посилаючись на Першу поправку до Конституції, вважав копію Bad Spaniels забавною, він узаконив право VIP Products збивати споживачів з пантелику і змушувати їх вірити, що Jack Daniel's спонсорує виробництво іграшок для собак.

Тепер виробник віскі має довести, що іграшка для собак вводить споживачів в оману в рамках так званого тесту Роджерса.

 За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.