Нещодавно ми писали, про Мадридську систему реєстрації  торговельних марок, яка полегшує процес реєстрації торговельних марок у багатьох країнах світу, адже до її системи  входить 98 членів, що представляють  115 країн світу. 

В сфері патентного права,  прототипом Мадридської системи є договір про патентну кооперацію.

Почнемо з того що,  договір про патентну кооперацію, це міжнародний договір у сфері патентного права, укладений 35 державами у Вашингтоні ще 1970 року.

Договір про патентну кооперацію передбачає подання міжнародної патентної заявки, яка дозволяє отримати правовий захист на винахід у декількох країнах одночасно.

Заявка, яка подається за процедурою Договору про патентну кооперацію, називається міжнародною заявкою. Вона подається до національного патентного відомства

За підготовку і подання міжнародної заявки встановлений єдиний збір, який сплачується в єдиній валюті і до одержуючого відомства. Зазначений збір складається із збору за пересилання — для покриття витрат одержуючого відомства; збору за пошук — для покриття витрат міжнародного пошукового органу; міжнародного збору для покриття витрат Міжнародного бюро.

За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Группу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.