Мадридська система міжнародної реєстрації торговельних знаків —міжнародна система, яка полегшує процес реєстрації торговельних марок у багатьох країнах світу, адже до Мадридської системи  входить 98 членів, що представляють  115 країн світу.

Для здійснення міжнародної реєстрації заявка подається до  Міжнародного Бюро Всесвітньої Організації Інтелектуальної Власності.

Реєстрація за Мадридською угодою можлива тільки для торговельних марок, що вже зареєстровані в порядку національної реєстрації.

Датою міжнародної реєстрації вважається дата подачі заявки про міжнародну реєстрацію в країні походження. Проте, якщо заявка надходить у Міжнародне Бюро пізніше, ніж через 2 місяці з дати подачі у національне відомство, то датою міжнародної реєстрації буде дата подання заявки у Міжнародне Бюро.

Основною перевагою реєстрації за цією системою є спрощена процедура подання документів на реєстрацію торгової марки – адже заявник може подати всього одну заявку до Міжнародного бюро інтелектуальної власності через державне відомство у своїй країні, з переліком держав, де він хоче отримати правовий захист.

До речі, як і в Україні, строк охорони торговельної марки за Мадридською системою 10 років. По спливу цього строку, його можна продовжити сплативши відповідні збори.

Якщо виникли питання ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.