Литовська компанія Planner 5D подає до суду на Facebook та Прінстонський університет за крадіжку даних розробок штучного інтелекту. 

Згідно з позовом, комп'ютерники з Прінстона викрали  більше 45 000 файлів із програмного забезпечення Planner 5D і використали їх для навчання своїх алгоритмів штучного інтелекту.  Потім вони зробили цю інформацію, яку вони назвали набором даних SUNCG доступною для інших дослідників комп'ютерного зору та штучного інтелекту. 

Завдяки партнерству з Прінстоном дані стали доступними для вчених з Facebook, які використовували їх для розробки штучного інтелекту компанії. 

Planner 5D володіє колекцією більш ніж мільйона створених вручну, оцифрованих і реалістичних тривимірних об'єктів і сцен, що зображують широкий спектр домашніх та офісних конструкцій.   А як відомо  жодна інша колекція у світі не обчислюється навіть десятками тисяч. 

Planner 5D вважає, що Прінстонський університет та Facebook порушили їхні авторські права на добірку, незаконно отримали доступ до комерційної таємниці.