Французьке антимонопольне відомство оштрафувалокомпанію RolexFrance та три пов'язані підприємства на суму 91,6 мільйонів євро за заборону онлайн-продажу годинників Roleх.

За даними відомства, дистриб'юторська угода між RolexFrance та її роздрібними продавцями, обмежувала конкуренцію. 

Звісно, RolexFrance аргументувала заборону онлайн-продажу, зазначивши, що це необхідний елемент боротьби з підробками та сірою торгівлею, проте, цей аргумент був відхилений антимонопольним відомством. Вони висловиливизнання за правильною метою, однак вважають, що обмеження є непропорційним. Комітет зауважив, що основні конкуренти Rolex стикаються з аналогічними ризиками, але вони змогли впровадити технологічні рішення для боротьби з підробками, при цьому не обмежуючи онлайн-продаж.

Відомство висловило думку, що порушення є серйозним, оскільки воно еквівалентне припиненню маркетингового каналу, що призводить до шкоди як споживачам, так і роздрібним продавцям.

У зв'язку з організаційними та юридичними взаємозв'язками між RolexFrance та RolexHolding SA, а також між Rolex SA та Фондом Ганса Вільсдорфа, всі ці компанії будуть нести спільну відповідальність за виплату штрафу.

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.