Так як в Україні законодавчо не закріплено поняття «персонаж» як і ознак, за якими можливо було б визначити, чи можна віднести його до охоронюваних об’єктів авторського права нема, тому якщо ви хочете надавати свої послуги або виробляти товари з використанням  персонажу, основним способом захисту прав на комерціалізований персонаж є реєстрація його як торговельної марки.

Виходячи з того яким видом діяльності ви будете займатися, для реєстрації вашого персонажу як торговельної марки, потрібно обрати клас МКТП.

Їх може бути декілька. Наприклад якщо ви будете займатися виготовленням одягу, взуття,  постільної  білизни, парфумів  це будуть  25, 24 та 3 класи МКТП. Від кількості обраних вами класів залежить ціна процедури реєстрації.

Не слід забувати про основні умови реєстрації ТМ. Зображення, тобто ваш персонаж має відповідати умовам оригінальності, та в ніякому випадку не має бути схожим на вже існуючі персонажі творів, або інші торговельні марки.

Результатом реєстрації вашого персонажа, як ТМ в Україні, буде отримання свідоцтва про реєстрацію ТМ в Україні, яке буде діяти 10 років. Після спливу цього строку його можна буде продовжити.

Якщо виникли питання ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.