Фахівці з університету Чикаго розробили новий алгоритм, який прогнозує, який злочин може бути скоєний через тиждень в радіусі до 300 метрів. Точність таких прогнозів 90%.

І на сьогоднішній день, , це найдосконаліша розробка.

Технологія працює на основі закономірностей. Спочатку територію ділять на квадрати, розміром приблизно 300 метрів.. Потімна основі загально доступних даних, система аналізує час та місце насильницьких злочинів та виявляє закономірності для прогнозування майбутніх подій.

В основу розробки цього алгоритму лягли спостереження спостереження за діями та реакцією поліції на злочини у різних частинах Чикаго.

«Ми створили цифрового двійника міського середовища. Якщо ви надасте йому дані про те, що сталося у минулому, він розповість вам, що станеться у майбутньому. Це не чаклунство, є обмеження, але ми перевірили модель, і вона працює дуже добре. Тепер ви можете використовувати її як інструмент моделювання, щоб побачити, що станеться, якщо злочинність зросте в одному районі міста або посилиться правозастосування в іншому районі. Якщо ви використовуєте всі ці змінні, зможете побачити, як системи розвиваються у відповідь», -Ішану Чаттопадхьяй, доцент факультету медицини університету Чикаго і старший автор нового дослідження.

 За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.