"За дорученням президента погодили з головою Нацбанку і прем'єр-міністром розробку законопроекту про списання заборгованості за споживчими кредитами на придбання рухомого і нерухомого майна, яке було знищено в ході військових дій. Людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт"", - зазначив Гетманцев.

Але списання боргу можливе лише для сумлінних боржників, тобто людей які в мирний час сплачували свій борг. Це потрібно довести документами, і лише на цій підставі можна отримати списання заборгованості.

« Борги треба сплачувати – це наша принципова позиція, але війна вносить свої корективи. Якщо боєць на передовій ризикує своїм життям, захищаючи Україну, жоден колектор чи банк не може вимагати у нього навіть прострочену заборгованість у період війни і шість місяців після неї – ні в нього, ні в його родичів. І про це ми з Нацбанком розробили відповідний законопроєкт, подали до Верховної Ради і найближчим часом будемо його приймати», – додав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

 За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.