Хто здійснює реєстрацію?

Реєстрацію торговельних марок в США здійснює Бюро патентів і торговельних марок (USPTO)

Хто може подати заявку на реєстрацію?

Подати заявку на реєстрацію ТМ в США може як резидент, так і нерезидент США.

Скільки триває процедура реєстрації?

Процес реєстрації може тривати 1,5 роки.

Основною відмінністю реєстрації ТМ в Україні від реєстрації В США є те, що торговельна марка в США діє з моменту реєстрації, а не з моменту подачі заявки.

Також для реєстрації ТМ в США, треба мати підстави і законодавство США надає 4 варіанти таких підстав:

1) Комерційне використання (Use in commerce) – якщо ваша торговельна марка на момент подання заявки вже комерційно використовується на території США.

2) Намір використовувати (Intend to use) – цей варіант підійде для тих, хто подає заявку про реєстрацію до початку фактичного комерційного використання торговельної марки на території США.

3) Іноземна заявка/реєстрація на підставі Паризької Конвенції – у випадку, якщо ви вже подали заявку на реєстрацію ТМ в іншій країні-учасниці Паризької Конвенції і хочете зареєструвати ваш  знак для тих самих товарів та послуг.

4) Міжнародна реєстрація на підставі Мадридської угоди  - на випадок, якщо ваш знак вже отримав міжнародну реєстрацію, і ви потребуєте її в  США.

Ще однією особливістю, яка істотно відрізняється від реєстрації в Україні, це обов'язкова вимога використання торговельної марки стосовно всіх товарів та послуг, для яких знак зареєстровано.

А на 5 році використання ТМ подається декларація з доказом використання товарного знака, або пояснення з переліком причин його невикористання. В іншому випадку, USPTO вважатиме що компанія/приватна особа, зловживає реєстрацією і скасує її.

Вартість подачі заявки

TEAS Plus 225$

TEAS Standard 275$

 

 

За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.

 

#ЮКГЯремчктапартнери #авторськеправо #яремчук #Київ #юрист #юридичніпослуги