Про метавсесвіт Марк Цукерберг  сказав: «Це віртуальний простір зі цифровими світами, в якому користувачі зможуть переміщатися і спілкуватися незалежно від фізичних відстаней,  і компанія Meta, вже працює над його створенням.

Дехто може сказати, що метавсесвіт це удосконалена версія  віртуальної реальності(VR). Але насправді, вони співвідносяться як  смартфон останньої моделі і перший мобільний телефон. Тобто різниця очевидна.

За концепцією, перебуваючи в метавсесвіті, ви матимете вигляд своєї 3D версії. Люди зможуть в метавсесвіті, робити майже все те, що роблять в реальному житті: дивитися фільми, проводити ділові зустрічі, відпочивати, і при цьому поводити там більшу частину свого часу.

"Метавсесвіт – це масштабна та взаємодіюча мережа 3D-віртуальних світів, що відображаються в реальному часі, які можуть бути синхронно та постійно доступні необмеженому числу користувачів з індивідуальним відчуттям присутності та безперервністю даних, таких як встановлення особистості, історія, права, об'єкти, комунікації та платежі. Прямо зараз ми знаходимося на порозі наступного інтернету"- зазначив Метью Белл.

На рахунок того коли ж все таки з'явиться метавсесвіт, Марк Цукерберг,   сказав  що, це відбудеться до кінця десятиліття, але це може статися і набагато раніше, оскільки основні елементи вже створені: надшвидкісний широкосмуговий доступ в Інтернет, гарнітури віртуальної реальності та постійно працюючі онлайн-світи.

Щодо самого поняття «метавсесвіт»,то воно вперше  згадується в науково-фантастичному романі 1992 року "SnowCrash" ("Снігопад"), автором якого є Ніл Стівенсон.

За твором, «метавсесвіт» – це тривимірний простір у віртуальній реальності, доступ до якого здійснюється через персональні термінали та окуляри віртуальної реальності.

 За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Группу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.