NFT —  тип цифрових активів, який дає можливість отримати право власності та засвідчити оригінальність цифрового активу, який існує лише в мережі Інтернет. 

NFT-токени–це результат розвитку ідеї криптовалют, тому як і біткоїн, вони працюють на технології блокчейн. Основною відмінністю NFT, від іншшої криптовалюти, є те, що кожен NFT унікальний, що не можна сказати про біткоїн, так як одна монета біткоїну нічим не відрізняється від іншої. Саме з цієї ідеї і походить назва–NFT - non fundgible-token «невзаємозамінний токен». До цифрових активів можна віднести зображення, відео, музику, гіфки або анімацію.

Якщо розглянути NFT з точки зору технологій, то можна сказати, що NFT це цифровий сертифікат, який засвідчує ексклюзивне право власності на той чи інший цифровий актив. 

Токен — це одиниця обліку в мережі блокчейн, за допомогою якої можна створювати цифрові цінності. 

Блокчейн — це децентралізована мережа, яка функціонує за принципом послідовного ланцюга блоків, які містять інформацію щодо операцій із токенами. 

В код NFT зашита, інформація про автора продукту, її нинішнього власника, та механізм автоматичного нарахування роялті з майбутніх перепродажів тощо. Підробити такий токен неможливо.

Використання токенів NFT дозволяє оцифрувати або ж перевести в блокчейн будь-який товар. Вони  можуть застосовуватися як до матеріальних активів наприклад оригінальних творів мистецтва, та к і до цифрових активів. На даний момент сфера NFT тільки починає активно розвиватися, тому зі створенням цифрових активів проблем нема, а от з оцифруванням товарів фізичного світу можуть виникати деякі проблеми.

Основна можливість, яку надає  NFT, це  дозволяє зафіксувати ваші інтелектуальні права, що підтверджуються в блокчейні.

Ви можете самі токенізувати  та продати свою роботу на спеціальних платформах, таких як OpenSea, Rarible, Nifty Gateway. Основним  плюсом є те, що ви отримуватимете відсоток від своєї роботи щоразу, як ваша робота буде перепродана. Це не залежить від вашої готовності чи небажання платити, тому що комісія (роялті) записана в контракті, і нараховується автоматично.

За юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Группу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.