Мистецтво - універсальна мова всесвіту. Ми спілкуємось із друзями з різних країн і розуміємо один одного завдяки мові мистецтва. 

27 лютого 2018 року в кулуарах Верховної Ради України проходила виставка «Планета Земля Єдина» (Україна - Німеччина), вона була організована для демонстрації дружніх відносин між Українським і Німецьким народами за ініціативи Народного депутата України Дмитра Лубінця, президента «JCI Україна» Володимира Лейєсле та Георгія Мозера почесного Голови Ради Німців України, за підтримки Юридичної Консалтингової Групи «Яремчук та Партнери», «JCI Stars», «Сенаторів JCI Україна», Асоціації «Інтеллектуальне Лідерство», Фонду «Інновації в сфері розвитку інновацій в фізичній культурі та спорту», «JCI Olimp», «Star Independent».

Відібрані автором роботи передають вікові традиції німецької архітектури, які вже стали частиною української історії. Про історію етнічних німців розповів почесний голова Ради німців в Україні Георгій Мозер: «Вам, напевно, відомо, що німці в Україні і взагалі в Радянському Союзі найбільш багатостраждальний народ. До початку Великої Вітчизняної війни в Радянському Союзі проживало мільйон двісті тисяч німців. Була республіка німців Поволжя з центром у місті Енгельс. Ви знаєте, що 28 серпня 1941 року, за рішенням радянського уряду 560 тисяч німців протягом 48 годин були депортовані в райони Сибіру і Казахстану».

Дарія Руф - одна з тих, хто пройшла всі ці муки і жахіття, що були встановлені радянським урядом. Усі ув'язнені, які там знаходилися, були незаконно затримані і відбували ув’язнення. Як каже Марина Кертер, що всі дороги північного Уралу і Сибіру побудовані на кістках радянських німців. «Основна маса наших радянських, російських й українських німців до війни на території України знаходилися в чотирьох областях - Запорізькій, Херсонській, Одеській та Дніпропетровській. У цих областях проживало 540 тисяч німців. Наразі їх у нашій країні проживає 73,5 тисяч, розселених дисперсно. Основна мета у воєнний час - це розселення німців. Було таке рішення після війни - німці мали жити в Сибіру і не більше п'яти сімей в кожному колгоспі. Нині, звичайно, багато німців виїхали в Німеччину, але з тими, які залишилися ми проводимо культурну роботу», - сказав Георгій Мозер.

Вперше виставка була представлена у 2016 році в Посольстві України в Берліні, в рамках «Вечора етнічних німців України», що проходив під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України у ФРН, Андрія Мельника та Уповноваженого Федерального уряду Німеччини у справах переселенців та національних меншин Хартмута Кошика. Експозиція дозволяє сформувати уявлення про розвиток і формування архітектури німецьких колоністів, а також про їхнє життя і побут в Україні.

«Наша організація «JCI Stars», президентом якої є Наталія Петрова, має основну мету  - підтримувати молоді таланти. Саме тому ми своїми силами, соціальним направленням протягом року будемо далі підтримувати і організовувати свої соціальні проекти, якщо ви молодий, талановитий художник і хочете залучитися до наших проектів, пишіть мені в фейсбуці, або особисто» - арт-куратор виставки Сенатор «JCI Україна» Яремчук Олена.

"На виставці представлені роботи талановитих українських та німецьких художників.  Особливу увагу заслуговує серія картин "Кірхи України" Гаррі Руффа, яка відображає німецьку церковну архітектуру", - сказала Наталія Петрова.

На виставці також паралельно були представлені графічні роботи етнічної німкені, письменниці та художниці Галини Невінчаної, присвячені менонітам Запорізької області. Ідея створення цієї експозиції прийшла разом із бажанням розповісти широкому загалу про історію етнічних німців України і, зокрема, власну історію.

Над серією картин «Кірхи України» етнічний німець, Заслужений художник України, член Національної спілки художників України – Гаррі Руфф працював понад 3 роки, приурочивши її до 500-річчя Реформації. Відібрані для виставки самим художником роботи, передають вікові традиції німецької архітектури, які уже стали частиною української історії. 

Етнічні німці з їхньою історією та традиціями, культурою та ідентичністю є самобутньою незалежною частиною мультинаціонального українського суспільства. Експерт в сфері інформаційних комунікацій, президент локальної палати JCI «Stars» в Україні Наталія Петрова зазначила, що виставка є частиною світового JCI проекту, який проходить в 117 країнах світу та має назву «Peace is possible», що означає «Мир можливий».

Також були представлені картини заслуженого художника України Василя Понікарова, найвидатнішого майстра акварелі в Україні, людини, яку при житті називали «Королем квітів», «Імператором соняшників». Техніка акварелі – la prima — «моментально», вона можлива поки вологий лист паперу..

Серію виставок підтримує екс-капітан Динамо Влад Ващук, який вважає, що краса і художній розвиток дуже важливі для Народних Депутатів України.  Ірина Кжемановська показала в своих роботах Сучасну і старовинну Німеччину. Активні члени громадської організації "JCI Олімп" Тарас Антонів та Максим Перетятько підтримали Громадську ініціативу, їм особливо сподобались картини Віталії Ємченко, її робота "Планета любові", яка відтворює всю тендітність нашої планети Земля, такоже роботи Віталії відзначів Народний Депутат України Мельник Сергій, Йому сподобались картина "Закохана парочка" де зображені дві сови.

 «Це вже п’ята виставка, яку я допомогаю провести в кулуарах Верховної Ради України, мені дуже приємно, що група молодих, активних людей, які проживають у нас в Україні постійно наголошують про те, що відбувається в країні, і мені дуже приємно, що сьогодні присутня також вкотре Олена Яремчук з якою ми робимо всі ці виставки, виставки направлені на те, щоб проявити добрий смак до мистецтва. Ми прийняли низку законопроектів, наприклад, ми збільшили в рази підтримку відчизняного кінематографу, ми збільшили квоти на українські пісні, автоматично підтримали виконавців, так само ми зараз розробляємо законопроект, який підтримує українських художників в першу чергу фінансово. Якщо ти хочеш досягнути дуже серьйозного успіху, то насправді це залежить тільки від тебе» - Народний депутат України Дмитро Лубінець.

Такоже, були виставки Україна - Грузія, Україна- Ізраїль, Україна-Канада. Міссія виставки - надихнути на позитивні зміни в суспільстві. Верховна Рада – це саме те місце, від якого залежить позитивні зміни в Україні, тому саме тут ми хочемо продемонструвати всю красу нашої країни разом з красою інших держав. Приємно, що відомі державні діячі и художники розділяють з нами бачення розвитку України.