Diesel та Montex зіштовхнулись через права на торговельну марку  «Diesel». 

Montex, ірландська компанія - виробник джинсів з 1979 року, подала заявку на ТМ  раніше, в 1992 році.  Diesel SPA - італійська компанія,  продає одяг в Ірландії з 1982 року під брендом «Diesel», проте почала використовувати дане позначення в 1978 в Італії і трьох інших європейських країнах, проте подала заявку на реєстрацію в Ірландії аж в 1994 році.

У 1998 році Ірландське відомство з торговельних марок підтримало заперечення Diesel SPA проти заявки Montex. Компанія оскаржила це рішення у Вищому  суді, потім подала скаргу 2001 року до Верховного суду, який у результаті відмовив компанії Montex у реєстрації.

Проте, у 2012 році Відомство підтримало заперечення Montex у реєстрації товарного знака Diesel SPA, але одразу ж його відхилило. Навіть з доказами використання Montex з 1979 року, суд вирішив взяти на бік Diesel SPA, вказавши, що італійська компанія вже почала використовувати бренд Diesel в 1978 році в Італії та інших європейських країнах.

З юридичними питаннями ви можете звернутись в Юридичну Консалтингову Групу "Яремчук та партнери" ми завжди раді вас проконсультувати.