Юристи Zara подали позов проти Thilikó, бренду, який видає продукцію Zara за свою власну. У своєму позові вони зазначають, що власник Thilikóпридбоває продукцію Zara, замінює етикеткиZara на свої власні, і продає їх за ціну, яка на 6-8 разів перевищує оригінальну.

Окрім цього, Zara звинувачує Thilikó у порушенні авторських прав, оскільки Thilikó використовує фотографії Zara без дозволу компанії, а також порушує умови сайту Zara. В загальній складнощі, нараховано 32 фотографії, що підпадають під порушення. Також Thilikóзвинувачується у фальшивій рекламі, оскільки Thilikó позиціонує себе як «соціально відповідальний бренд, який зосереджується на майстерності, деталях та тканинах», але їх дії стосовно Zara свідчать про недостатню соціальну відповідальність і обман споживачів.

ЗагаломZara  звинувачуєThilikó у порушенніавторських прав, неправдивійрекламі та неконкурентнійповедінціХочазамінаетикеток на одязі не є явнимпорушеннямюристизвертаютьувагу на закон мистецтва та культури Нью-Йорка, якийзабороняє продаж товарів з позначкоющохибнозазначаєвиробникаОскількидіїThilikóпризвели до пошкодженнярепутації та фінансовихзбитків для Zaraюристивимагають заборони в судіта компенсаціївідThilikó.

Зюридичнимипитаннямиви можете звернутись в ЮридичнуКонсалтинговуГрупу "Яремчук та партнери" ми завждираді вас проконсультувати.